Hlavní navigace

Sklad Amazonu v Dobrovízí je již potvrzen

17. 6. 2014

Sdílet

Jeden z sporných bodů, tedy obchvat okolo obce Dobrovíz, bude postaven do konce roku 2015. Obec má navíc získat každoročně 1 milion korun a jako dárek ještě modernizaci čističky odpadních vod.

Provoz by v nové hale měl začít přibližně za rok a práci v distribučním skladu by mělo dostat 1500 lidí. Odpůrci projektu namítají, že uvedený počet nových pracovních míst nemusí být nějakým zásadním řešením nezaměstnanosti v okolí, protože patrně nepůjde z velké části o příliš kvalifikovanou práci. V takových případech je častým jevem, že na místa nastoupí agenturní pracovníci, často ze zahraničí. Právě tyto obavy byly příčinou velkého váhání v Brně.

V Dobrovízi ovšem je již jasný plán dalších akcí. Ještě tento týden Panattoni podepíše smlouvu se zástupci obce a v téže době by měl obdržet stavební povolení na halu o ploše 91 tisíc čtvrerečních metrů, bude však žádat o rozšíření plochy od dalších 4 tisíce čtverečních metrů.

Čtěte také:
→ Amazon otevře 2 distribuční centra. Občané Dobrovíze i Tuřan protestují
A bude to rychle, obě by měly být v provozu již v roce 2014 a přinést v sezóně až 10000 pracovních míst. Občané Dobrovíze u pražského letiště protestují, žádají alespoň obchvat obce. S požadavky přicházejí i obyvatelé brněnských Tuřan.

G+

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality