Hlavní navigace

Sophos rozšiřuje nabídku bezpečnostních řešení na AWS Marketplace

21. 11. 2014

Sdílet

Nabídka navazuje na dřívejší nabídky produktu Sophos UTM Next Generation Firewall, který je již prostřednictvím AWS Marketplace nabízen. Nyní poskytuje nový Sophos Secure OS společně s CentOS komplexní zabezpečení.

Bezpečné AWS servery

AWS představuje komplexní škálovatelnou cloudovou platformu, na které mohou zákazníci vytvářet a hostovat své aplikace prostřednictvím jednoduchého webového rozhraní nebo přes rozhraní API. Nový Sophos Secure OS kombinuje operační systém CentOS s komplexní předinstalovanou ochranou před malwarem v jediném AMI (Amazon Machine Instance). Možnost využití zabezpečeného serveru poskytuje IT profesionálům rychlou a cenově výhodnou alternativu k budování vlastní infrastruktury pro správu zabezpečení serverů v cloudovém prostředí.

Sophos je lídrem ve vývoji podnikových bezpečnostních řešení na AWS a my jsme potěšeni, že se jeho nabídka produktů na AWS Marketplace dále rozrůstá,“ říká Terry Hanold, viceprezident pro platformu AWS a AWS Marketplace ve společnosti Amazon Web Services. „V prostředí cloudu je odpovědnost za zabezpečení sdílená a dostupnost řešení Sophos Secure OS na AWS Marketplace představuje pro zákazníky výbornou možnost, která jim pomůže přidat další vrstvu zabezpečení k již využívaným podnikovým aplikacím na AWS.

Rozšířené možnosti testování

Kromě Sophos Secure OS přichází Sophos nově také s možností testování svých řešení pro zabezpečení koncových bodů pomocí administračního nástroje Sophos Enterprise Console, které bude dostupné v rámci programů AWS Test Drive. Programy AWS Test Drive umožňují zákazníkům vyzkoušet si produkty s využitím soukromého IT prostředí ve formě sandboxu, který obsahuje předkonfigurovaná serverová řešení. Nová nabídka doplňuje současné programy AWS Test Drive dostupné pro řešení Sophos UTM.

Čtěte také:
→ Bezpečnost mnohdy řešíme příliš složitě
Data jsou v trvalém ohrožení. Různé dokumenty, návody, postupy – obecně tedy informace – byly předmětem krádeží a snahy o kompromitaci, co svět světem stojí.
→ Raketový vzestup mobilního malwaru
Koncem roku 2013 operovalo po celém světě na sedm miliard zařízení s mobilním připojením k internetu. Uživatelé je ve zvýšené míře připojovali k bankovním aplikacím a vkládali do nich své osobní údaje. Ideálnější situaci si počítačoví útočníci nedokázali ani představit.

Zaujal vás tento článek?
Zaregistrujte se k odběru našeho e-mailového newsletteru. Každý týden tak pohodlně získáte přehled o důležitých událostech v IT branži.

G+

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?