Hlavní navigace

Společnost JetBrains zvýšila v roce 2017 své příjmy v regionu EMEA o 36 %

17. 4. 2018

Sdílet

Rok 2017 byl pro společnost JetBrains, jež má centrálu v České republice, velmi příznivý. Vyplývá to ze zveřejněného výročního reportu společnosti. Globální softwarová společnost významně rostla ve všech klíčových regionech: v Americe o 26 %, v regionu EMEA o 36 % a v Asii a Pacifiku dokonce o 41 %. V České republice zvýšila své příjmy o 52 %. V minulém roce dokázala společnost také denně získat přes 1 500 nových individuálních zákazníků, což znamená meziročně 40% nárůst.

V roce 2017 si vybralo společnost JetBrains, vyvíjející celosvětově známé softwarové nástroje pro vývojáře i projektové manažery, každý den 111 nových organizací, které využívají její produkty. „Tyto výsledky zdaleka překonaly naše očekávání. V současnosti již 95 společností z žebříčku Fortune 100 používá naše nástroje. To je skvělý výsledek nejen pro naše vývojáře, ale i pro náš obchodní tým. Jen Kotlin, náš stále populárnější programovací jazyk, si získal už více než 700 tisíc vývojářů, kteří ho aktivně používají,“ říká Alexey Reshtenko, vice president pro obchod v regionech EMEA a APAC ve společnosti JetBrains.

„V roce 2017 jsme na trh uvedli dva nové produkty – GoLand and Rider. A dosažené výsledky ještě zvyšují naše odhodlání pokračovat s vývojem kvalitních produktů a snaze zlepšovat produktivitu pro vývojáře. Také jsme poskytli 981,556 licencí prostřednictvím našich programů na podporu komunit vývojářů. Z toho 736,405 licencí jsme rozdali studentům a 9 700 open source projektům z celého světa,” dodává Alexey Reshtenko.  

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality