Hlavní navigace

TTC Teleport otevírá největší datové centrum u nás

23. 11. 2015

Sdílet

DC2 je plně modulárním datovým centrem, které se svým vybavením a technologickým řešením řadí k nejmodernějším zařízením tohoto typu v Evropě. DC2 prochází v současnosti certifikačním procesem Uptime Institute na kategorii Tier III, což zaručuje dostupnost 99,982 %. V datových centrech této třídy lze provádět servis a údržbu bez dopadu na dostupnost a chod služeb.

Komplex DC2 se rozprostírá na ploše 8.000 m2, nachází se zde celkem 34 sálů s možností vysoké škálovatelnosti a přizpůsobitelnosti na míru individuálním potřebám zákazníků – modifikovat lze veškeré provozní a technické části. Rozsáhlé možnosti modularity a vysoká flexibilita uspokojí každého zákazníka, ať už hledá cenově dostupné řešení nebo komplexní high-end zázemí pro provoz kritických aplikací a výpočetně náročných operací.

Zvláštní důraz je u DC2 kladen na bezpečnost – fyzické zabezpečení je zajištěno několikastupňovým přístupovým systémem, jednotlivé sály jsou přístupné pomocí elektronického systému, přičemž si zákazník může podle svých potřeb zvolit úroveň ověření, nechybí ani bezpečnostní kamerový systém a monitoring provozu v celém datovém centru. Fyzické zabezpečení i přístupový systém a jeho ústředna splňují velice přísné bezpečnostní normy NBÚ.

Spolehlivá dodávka elektrické energie probíhá vzájemně nezávislými přívody elektřiny ze dvou vysokonapěťových rozvoden (110 kV/22 kV) přes vlastní rozpínací stanici. V objektu se zároveň nachází několik nízkonapěťových rozvoden, přítomny jsou také dieselagregáty a záložní modulární UPS, které v případě výpadku zabrání přerušení dodávky elektrické energie nejen pro zařízení zákazníků, ale i pro podpůrné technologie datového centra. Elektrické napájení je standardně v kategorii TIER III, k dispozici je však i možnost rozšíření na TIER IV.
Celý komplex je zároveň monitorován systémem elektronické požární signalizace, každý sál je řešen jako samostatná místnost, oddělená speciálními konstrukcemi a stěnami, opatřenými protipožárními ucpávkami s vysokou odolností.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality