Hlavní navigace

Útok na Apple: Samsung představil nový smartphone Galaxy S 4

15. 3. 2013

Sdílet

Samsung Electronics Co. představil v New Yorku dne 14.3.2013 již čtvrtou generaci telefonu GALAXY S. Nový model má na americkém trhu konkurovat výrobkům od Apple. Novinka zaujme propracovaným designem, kterému dominuje velký displej s tenkým rámečkem a pokročilé funkce ovládání pohybem a pohledem.

„Všechny inovativní funkce telefonu GALAXY S 4 byly vyvinuty na základě zkoumání potřeb uživatelů z celého světa. Po úspěšné řadě GALAXY S je tento model dalším dokladem inovace inspirované potřebami uživatelů,“ uvedl JK Shin, prezident a ředitel divize IT & Mobile Communications společnosti Samsung.  

Nové funkce 

Samsung GALAXY S 4 je jako první na světě vybavený Full HD Super AMOLED displejem, který má být zárukou jedinečné kvality zobrazení. Displej s úhlopříčkou o velikosti 5" nabízí velké rozlišení  441 ppi pro vyšší kvalitu obrazu. Samsung GALAXY S 4 váží pouhých 130g a je tenký 7,9mm. Je vybaven také novým Gorilla Glass 3* od společnosti Corning, které by mělo zajistit zvýšenou odolnost displeje.

S funkcí Dual Camera lze používat přední i zadní kameru současně. Při focení mají uživatelé na výběr z celé řady efektů, které umožňují přirozené prolnutí dvou fotografií a také úpravu velikosti menšího obrazu vloženého do většího. Uživatelé si mohou vybrat osm různých způsobů, jak zkombinovat dvě fotografie pořízené přední a zadní kamerou. Kromě toho můžete s funkcí Dual Video dělat a přijímat skupinové videohovory. Rozlišení zadní kamery je 13 Mpix. Prostřednictvím funkce Group Play mohou uživatelé sdílet hudbu, fotografie, dokumenty a hry s ostatními, aniž by k tomu potřebovali Wi-Fi nebo mobilní signál.

Na cestách mnozí ocení funkci S Translator, která nabízí okamžitý překlad aplikací, včetně emailů, SMS zpráv a chatů. Telefon dokáže překládat jak mluvený, tak i psaný text. Výsledný překlad může být opět buď psaný, nebo mluvený.

Funkce Samsung Smart Pause umožňuje ovládat displej pohledem. Například když sledujete nějaké video a podíváte se jinam, tak se záznam automaticky zastaví. Spustí se opět ve chvíli, kdy se pohledem vrátíte zpět na obrazovku. Na tuto vlastnost telefonu navazuje funkce Samsung Smart Scroll, díky které můžete procházet prohlížeč nebo emaily nahoru a dolů bez dotyku obrazovky. Telefon rozpozná váš obličej sledující displej a zároveň vnímá pohyb vašeho zápěstí a podle toho posouvá stránky nahoru nebo dolů.

Pro řidiče je připravená funkce S-Voice Drive, prostřednictvím které můžete hlasem aktivovat příkazy. Jakmile se telefon propojí přes Bluetooth se systémem v automobilu, automaticky se zapne do jízdního režimu, který se stará o převod textu na řeč, takže můžete snadno a bezpečně kontrolovat zprávy bez nutnosti dívat se na obrazovku telefonu.

Absolutní novinkou, kterou v sobě GALAXY S 4 skrývá, je program S Health. Kombinace čidel zabudovaných do přístroje systematicky monitoruje zdravotní stav a kondici a používá k tomu i záznamů o stravování, cvičení a monitorování spánku. Některé tyto funkce ovšem vyžadují další příslušenství.

GALAXY S 4 podporuje vysokorychlostní technologie HSPA+ 42 Mbps a 4G LTE. V režimu LTE podporuje až 6 různých pásem, díky čemuž přístroj funguje ve většině oblastí pokrytí LTE a umožňuje i globální LTE roaming. 

Při uvedení bude k dispozici ve dvou barevných variantách - černá (Black Mist) a bílá (White Frost). Další barevné varianty budou následovat. Samsung GALAXY S 4 bude globálně k dispozici od 2. čtvrtletí 2013. V Evropě bude Samsung GALAXY S 4 nabízen prostřednictvím globálních mobilních operátorů Deutsche Telekom, EE, H3G, Orange, Telenor, Telia Sonera, Telefonica a Vodafone.

G +

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?