Hlavní navigace

Veeam Backup & Replication se spojuje s NetApp Snapshot pro pokročilé řešení ochrany dat

7. 4. 2014

Sdílet

Společnost Veeam Software oznámila spolupráci se společností NetApp, díky níž vznikne nové řešení pro ochranu dat v moderních datacentrech. Principem bude integrace Veeam Backup & Replication s řešeními NetApp Snapshot, SnapMirror a SnapVault.

Dnes Veeam transformuje druhou zásadní technologii používanou v moderních datacentrech. Jedná se o diskové pole s hardwarovou možností snapshotů úložiště - ty umožní tvořit zálohy během pracovního dne, a to bez dopadu na výkon virtuálních strojů. Tato technologie také dovoluje významně snížit hodnoty RPO. Samotné snapshoty jsou malé a zabírají relativně málo místa. Navíc samotné snapshoty úložiště samy o sobě nestačí k poskytnutí potřebné úrovně ochrany, kterou moderní datacentra vyžadují.

Integrace řešení Veeam a NetApp umožní snížit hodnoty RPO a RTO díky funkcím NetApp Snapshot a Explorer for Storage Snapshots. Pomocí NetApp Snapshot může IT oddělení zálohovat pracovní prostředí na jiné úložiště každých 15 minut bez jakýchkoliv dopadů na výkon, tím se významně snižuje RPO. Snížení hodnot RTO je možné díky funkci Explorer for Storage Snapshots, kterou obsahuje řešení Veeam Backup & Replication. Explorer pro snapshoty úložiště poskytuje rychlou a praktickou obnovu z NetApp Snapshots, SnapMirror a SnapVault na úrovni jednotek. Zálohy ze snapshotů úložiště jsou hotovy dvacetkrát rychleji než u konkurenčních řešení.

„Zákazníci si stále častěji žádají snapshoty ke zvýšení efektivity svého úložiště. Za tímto zájmem stojí snaha lépe kontrolovat náklady na ochranu dat a získat co největší hodnotu ze svých záloh. Společnost NetApp je potěšena spoluprácí se společností Veeam, která má poskytnout větší hodnotu našim zákazníkům,“ říká A.J. Mahajan, Senior Director pro Product Management ve společnosti NetApp.

Integrace s NetApp Snapshot, SnapMirror a SnapVault bude zahrnuta v nové verzi v8 řešení Veeam Backup & Replication, která bude dostupná v druhé polovině tohoto roku.

Čtěte také:
→ Veeam Backup & Replication: verze 7 přináší integrovanou akceleraci WAN
Další inovací je zálohování ze snapshotů úložiště.
→ Eva Čerešňáková je novou marketingovou ředitelkou Veeam 
Firma rozšiřuje svůj tým v ČR, navazuje tak na úspěšné výsledky minulého roku.

G+

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?