Hlavní navigace

VeeamON Forum Czech Republic 2016 bylo již podruhé na Žofíně

22. 9. 2016

Sdílet

Veeam Software upořádal 14. září lokální konferenci VeeamON Forum Czech Republic 2016. Již podruhé se konala, stejně jako v loňském roce, na pražském Žofíně a ujít si ji nenechalo téměř 500 návštěvníků. Po celodenní oficiální části nechyběla party, jež se letos nesla v brazilském stylu a odkazovala tak k dějišti nedávných olympijských her.

Společnost slaví v letošním roce desetileté výročí od založení a v rámci této příležitosti zavítalo do Prahy i množství zahraničních řečníků. Jedním z nich byl i Gerald Hoffmann, viceprezident pro region CEMEA, který informoval, že v současnosti využívá řešení Veeam 70 % firem z žebříčku Fortune 500 a celkový počet chráněných virtuálních strojů dosahuje 11,8 milionu ve 180 zemích celého světa. Společnost razantně roste každým rokem a jejím hlavním cílem je dosáhnout ročního obratu 1 miliardy dolarů do roku 2019. 

Martin Štětka, regionální manažer pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko představil čísla za Českou republiku, ve které má Veeam na 325 partnerů: „I díky partnerské síti dosáhl Veeam v České republice v prvním pololetí letošního roku 62% meziročního růstu obratu, 52% růstu příjmů z nových licencí, 83% růst obnovy licencí a 126% růst počtu cloudových transakcí. Mimo to nás těší, že počet zákazníků během roku narostl na 1 900, což je o 400 více než před rokem.“

Ondřej Vlach, channel manager Veeam pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko, následně hovořil o partnerské podpoře. K 325 obchodním partnerům přidal ještě 75 cloudových partnerů, připomněl partnery oceněné v českém i slovenském Veeam Partner Summitu a zdůraznil, že partnerská základna již dokáže pokrýt celý trh od malých firem po ty největší podniky.

Mike Resseler, Veeam Technical Evangelist regionu EMEA, představil celkové portfolio produktů, kde za zmínku stojí nedávno představený produkt Veeam Availability Platform for the Hybrid Cloud. Ten je součástí rozšířeného ekosystému, v rámci něhož Veeam zajistí dostupnost ve virtuálním, fyzickém i cloudovém prostředí. Veeam tak chce zajistit dostupnost pro jakékoliv prostředí se zárukou RTPO do 15 minut. Zároveň s tím však chce snížit pracovní zatížení pro zvýšení flexibility, redukovat komplexnost infrastruktury pro zajištění maximální dostupnost IT systémů, zaručit viditelnost dat a ochranu odpovídající legislativě, což ve svém důsledku vede k výraznému snížení nákladů.

Kromě zástupců společnosti Veeam se mohli návštěvníci potkat i s delegáty partnerských společností a navštívit jejich stánky či prezentace. Konference VeeamON Forum měla v letošním roce celkem 19 partnerů – mezi nimi např. ExaGrid, HPE a G2 server (Platinum partneři), společnosti Cloud4com, QNAP a VMware (Gold partneři) a společnost COMPAREX jako Silver partner.

CIO Business World byl mediálním partnerem akce.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?