Hlavní navigace

Vít Endler je novým ředitelem společnosti Netretail Holding

2. 7. 2014

Sdílet

Netretail Holding, mateřská společnost Mall.cz, má nového výkonného ředitele  - stal se jím Vít Endler (38). Ondřej Fryc, zakladatel Mall.cz, ve firmě zůstává na své dosavadní pozici CEO celého holdingu a člena dozorčí rady.

Vít Endler ve společnosti působí od léta 2010, kdy nastoupil jako country manager polského Mall.pl. V této roli polský obchod vybudoval z nuly na současný miliardový obrat. Obchod má momentálně v Polsku 120 zaměstnanců, patří mezi 10 největších na tamním trhu a meziročně roste trojciferným tempem.

Od dubna 2014 zastával Vít Endler pozici Business Development Director, kdy měl na starosti všechny zahraniční pobočky Netretail Holdingu. „Vít ukázal, že umí budovat skvělé firmy, a já plně důvěřuji jeho manažerským i osobnostním kvalitám,” komentuje změnu Ondřej Fryc. „Ondřej vybudoval od nuly firmu, která je jednou z největších ve svém oboru v evropském měřítku. Já ve své nové pozici budu pokračovat v tom, co Ondřej započal. Naše cíle jsou ambiciózní, a to nejen v rámci České republiky, ale v rámci celého regionu střední a východní Evropy,” říká Vít Endler.

Vít Endler je ženatý a má 1,5letého syna. Mezi jeho koníčky patří cyklistika, výlety do hor a cestování obecně.

Čtěte také:
→ Českou e-commerci čeká konsolidace a příchod silných hráčů ze zahraničí
Tak zní hlavní závěry panelu odborníků na vývoj on-line obchodu v ČR. Na rozdíl od kamenných obchodů obraty e-shopů v loňském roce vzrostly a další nárůst se očekává i pro rok 2013.
→ Mall.cz nasazením Orion EDI zprovoznil elektronickou komunikaci se svými dodavateli
Elektronická výměna dokumentů (EDI – Electronic Data Interchange) přestává být doménou velkých obchodních řetězců s rychloobrátkovým zbožím a stále častěji si nachází cestu jak do středních a menších firem, tak i zcela nových oborů, v nichž jsou spolehlivé, rychlé a automatizované přenosy informací klíčové pro úspěšnou a dlouhodobou spolupráci obchodujících firem.

G+

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality