Hlavní navigace

Zkušenosti CIO ukazují, že mentoring a koučing předčí běžné kurzy

3. 9. 2013

Sdílet

Podle průzkumu, který provedl CIO Executive Council mezi 200 CIO, se ukázalo, že za nejefektivnější cestu pro výchovu řídicích pracovníků je mentoring a koučing. Tyto metody se podle respondentů osvědčily nejméně v 50% případů. Tradiční výuka ve třídách, která se praktikuje třeba v kurzech MBA, byla hodnocena naopak jako nejméně přínosná.  

„Když posíláme své zaměstnance na kurzy, aby se stali experty, kteří mohou využít naučené v praxi, není to tak efektivní, jako když věnujeme vlastní čas, abychom si někoho sami vychovali,“ říká Paul Brady, CIO v Arbella Insurance Group. Ovšem to není vždy jednoduché, proto se stále vysílají pracovníci na kurzy.

Průzkum dále ukázal, že vrcholoví vedoucí často nejsou schopni dostatečně vést své podřízené a zajistit jejich růst. Asi 30% týmů uvádí, že jejich vedoucí nejsou pro ně přínosem. Potvrzuje to i Bob Kantor, který se koučování vedeoucích pracovníků věnuje ve své poradenské firmě. „Málo připravujeme lidi na to, aby vedli,“ tvrdí a dodává, že jen málo vedoucích IT pracovníků se přímo stará o profesní růst svého týmu.

Zdroj: IDG News Service

G+

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?