Hlavní navigace

Abra FlexiBee rozšiřuje možnosti skladů, nově jej lze propojit se systémem Lokia

19. 5. 2020
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: industrieblick - Fotolia.com
Uživatelé účetního systému ABRA FlexiBee mohou nově využívat pokročilé řízení skladů, aniž by museli měnit systém. FlexiBee lze nově propojit se skladovým systémem Lokia od firmy Grit. O technickou stránku propojení se postarala integrační platforma Dativery.

FlexiBee je od počátku vyvíjeno jako komplexní ekonomický systém včetně podpory skladů. V určitém okamžiku růstu firmy se však může stát, že skladové funkce, které FlexiBee obsahuje, přestanou firmě stačit. „Kdo chce řešit například přesné pozice zboží ve skladu nebo automatizovat příjem a výdej zboží pomocí mobilních čteček, ten už si musí napojit pokročilejší skladový systém. Teď se díky naší integraci nabízí právě Lokia,“ uvádí Stanislav Kurinec, product owner systému FlexiBee.

Propojením FlexiBee a Lokia dojde k tomu, že oba systémy spolu na dálku komunikují. Pokud tedy například uživatel ve FlexiBee zadá objednávku, Lokia automaticky přijme požadavek na vyskladnění zboží. Jakmile pak dojde k vychystání a expedici zboží, pošle Lokia do Flexibee informaci o změně stavu objednávky.

Výhodou propojení je, že uživatelé v systému pracují stejně jako dříve. Obchodní zástupci nebo nákupčí dál používají FlexiBee, skladníci zase Lokia, systémy spolu jen vzájemně komunikují. „K synchronizaci dat mezi oběma systémy dochází každých 30 minut, takže data jsou stále aktuální,“ podotýká k tomu Adam Hauner, provozní ředitel Dativery.

Integrace systémů nejvíc pomůže těm uživatelům FlexiBee, kteří cítí, že jim skladové možnosti v základním systému přestávají stačit. „Díky propojení s Lokia se uživatelům FlexiBee otevřou zcela nové možnosti skladového hospodářství. Mohou evidovat přesné pozice zboží na skladě, naskladňovat a vyskladňovat zboží pomocí mobilních čteček nebo například optimalizovat trasy skladníků. Tím výrazně zvýší efektivitu práce a sníží chybovost. Navíc stále pracují v lehkém a intuitivním cloudovém systému,“ vysvětluje hlavní přínosy systému Lokia Tomáš Kormaňák, produktový manažer Gritu.

„Integrace Lokia s účetním softwarem FlexiBee, kterou jsme v Dativery připravili, otevírá e-shopům možnost využívat vyspělý skladový management za zlomek nákladů funkčně srovnatelných skladových systémů,“ doplňuje ještě Petr Ferschmann, výkonný ředitel Dativery. „Těšíme se na nástup pokročilého řízení skladů do malých a středních obchodních firem, které si je až doposud nemohly finančně dovolit,“ zakončuje Ferschmann.

Byl pro vás článek přínosný?