Hlavní navigace

AIMTEC zavedl WMS v rekordně krátké době 21 dnů

27. 11. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Aimtec.cz
Společnost el nino parfum, internetový prodejce parfémů a kosmetiky, řídí nově své sklady pomocí moderního logistického systému DCIxWMS od společnosti AIMTEC. DCIxWMS umožňuje především zrychlení a zpřesnění expedice výrobků. El nino parfum je tak schopen zvládnout předvánoční nápor požadavků zákazníků, který očekává větší než v loňském roce.

Logistické procesy s podporou DCIxWMS

Společnost el nino parfum expeduje denně ze svého skladu v Nové Pace tisíce balení se zbožím v rozmanité velikosti. Neustálý růst firmy dovedl zástupce k myšlence najít pružné řešení pro řízení skladů a logistiky, které by pokrylo procesy od příjmu zboží, přes jeho zaskladnění na předem stanovené pozice, až po následnou expedici k zákazníkovi. V el nino parfum zároveň uvažovali o napojení WMS na automatické zakladače Kardex. Mezi dodavateli WMS systémů si vybrali společnost AIMTEC s řešením DCIxWMS.

„S koncem roku a blížícími se Vánoci se v našem skladě enormně zvyšuje množství expedovaných zásilek. Bylo proto nutné ve velmi krátké době nasadit funkční řešení, které vyhoví našim požadavkům. Nemohli jsme si dovolit přístup pokus-omyl. Vsadili jsme na systém DCIxWMS,“ popisuje výchozí situaci jednatel společnosti El nino parfum Ondřej Bařina.

Implementace za 21 dnů

Projekt nasazení nového WMS v el nino parfum zahájila společnost AIMTEC 1. září 2015. Po analýze a návrhu procesů připravila systém DCIxWMS včetně požadavků zákazníka na hardwarové vybavení a proškolení klíčových uživatelů. Spuštění systému do ostrého provozu se uskutečnilo 21 dnů po startu. Standardní délka implementace, která obvykle trvá 3 měsíce, tak byla zkrácena o 75 %. Díky novému řešení DCIxWMS bude expedice výrobků v el nino parfum rychlejší a sníží se riziko chybovosti zaměstnanců. Internetová parfumerie ocení zmíněné přínosy nejen během blížícího se vrcholu sezóny.

Spolupráce mezi oběma společnostmi tímto projektem nekončí. V lednu 2016 začne navazující fáze, během které dojde k nastavení specifických expedičních procesů, zaskladnění pomocí manipulačních jednotek a integraci na technologie Kardex a stávající ERP systém ABRA.

příloha_ovladnete_sva_data

el nino parfum, s.r.o.

El nino parfum představuje internetovou parfumerii, která nabízí originální značkové pánské a dámské parfémy, dárkové kazety, vody po holení a pánskou a dámskou kosmetiku. Společnost prodává výrobky přes e-shop a zboží dodává i do kamenných obchodů.

Byl pro vás článek přínosný?