Hlavní navigace

Hráči Mistrovství ČR v mobilních hrách sbírají body do finále

28. 5. 2019
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Datart
Čtvrtý ročník Mistrovství České republiky v mobilních hrách, jehož generálním partnerem je český elektro prodejce Datart, má za sebou první tři měsíce turnajů. V rámci dvou sérií se odehrálo třináct Datart turnajů ve hře Clash Royal a Hearthstone, do kterých se zapojilo téměř sedm set hráčů. Mistrovství vyvrcholí podzimním finále, které se uskuteční v rámci festivalu Life! na výstavišti v Brně. MČR lze sledovat i online, doposud měly turnaje zhruba čtyřicet pět tisíc stream zhlédnutí.

Spolupráci s pořadatelem PLAYzone Datart zahájil prvním březnovým turnajem ze série v Clash Royale. „Zajímáme se o moderní technologii a novinky z oblasti online světa a virtuální reality. Jako elektro specialista s širokou nabídkou mobilních telefonů a potřebného herního příslušenství jsme se rozhodli stát se generálním partnerem mistrovství, které se letos koná již po čtvrté. Sledujeme průběžné výsledky a těšíme se na podzimní finále, na to loňské se přišlo podívat přes padesát tisíc návštěvníků,“ říká Eva Kočicová, mluvčí značky Datart. Mistrovství ČR v mobilních hrách je rozděleno do několika kol a následné finále se uskuteční v Brně v rámci festivalu Life!, jehož generálním partnerem Datart v letošním roce je. „Těší nás, že společnost Datart podporuje domácí esportovou komunitu a můžeme i díky ní pokračovat v konceptu mistrovství. Soutěžní hraní na mobilních telefonech si získává stále větší popularitu a je dostupné širší veřejnosti. Můžete hrát v podstatě odkudkoliv, máte-li v místě dobré připojení,“ uvedl Lukáš Pleskot, výkonný ředitel společnosti PLAYzon. Ve finále se o titul utkají nejlepší hráči karetní hry Hearthstone a strategické hry Clash Royale, kteří sbírají body v jednotlivých turnajích.

Mobilní telefony patří v Datartu dlouhodobě k nejoblíbenějšímu a nejžádanějšímu sortimentu, jejich prodej meziročně vzrostl o více než deset procent. Zákazníci zde nejvíce nakupují značky Samsung, Apple, Huawei, Honor a Xiaomi. S výběrem vhodného mobilního telefonu, třeba právě pro mobilní hry, jsou na všech prodejnách připraveni poradit zákazníkům elektro specialisté. „Herní mobilní telefon si vybírejte především podle náročnosti her, které hrajete. Na běžné hry si vystačíte s mobilním telefonem střední třídy. Pokud vás lákají náročnější hry, sáhněte po modelu s rychlým osmijádrovým procesorem, operační pamětí alespoň čtyři giga bajtů a velkým displejem s vysokým rozlišením. Ze smartphonů střední třídy to je například Samsung A50 nebo Xiaomi note 7, z vyšší třídy to je pak třeba Samsung S10 nebo Huawei P30. Z herních telefonů je vhodný Asus ROG Phone nebo Xiaomi Black Shark. Nabídku mobilních telefonů stále rozšiřujeme, nedávno jsme přidali například Razer Phone 2. Všechny tyto telefony se vyznačují výkonnějším chlazením, stereo zvukem. Telefony mají pro grafické hry přizpůsobený displej a podsvícení telefonů,“ říká Roman Šubrt, vedoucí produktového marketingu IT a GSM značky Datart.

V prodejnách i na e-shopu prodejce nabízí rovněž široký výběr potřebného herního příslušenství od powerbank, paměťových karet, sluchátek, přes pouzdra, ochranná skla a kryty až po kabely. To vše je doplněno o nabídku služeb jako pojištění škody a krádeže a samozřejmě odborným poradenstvím elektro specialisty.

příloha_ovladnete_sva_data

Datart se e-sportu výrazněji věnuje od minulého roku, kdy na veletrhu Datart EXPO společně s Playzone uspořádal finále soutěží PlayStation Mistrovství ČR v konzolových hrách a Datart EXPO Fortnite Cup.

Další info: https://www.mcrmobil.cz/

Byl pro vás článek přínosný?