Hlavní navigace

Minerva posiluje pozici ve farmaceutickém průmyslu

24. 9. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © N-Media-Images - Fotolia.com
Ve společnosti Bioveta implementuje oborový systém ERP QAD

 

Farmaceutická společnost Bioveta sídlící v Ivanovicích na Hané se zabývá výrobou veterinárních biopreparátů a léčiv. Rozsah činnosti pokrývá také humánní program, divizi dodávek laboratorních zvířat a divizi biologických testací. Pro řízení podnikových procesů vybrala Bioveta ERP systém QAD, který dodá a zavede Minerva Česká republika. QAD splňuje celou řadu přísných požadavků farmaceutického průmyslu, včetně sledování a řízení šarží.

Veterinární divize se věnuje výrobě vysoce kvalitních veterinárních imunopreparátů a farmaceutických přípravků. Humánní divize společnosti Bioveta se specializuje na výzkum a výrobu přípravků pro humánní použití. V současné době jsou vyráběny jako doplňky stravy pod obchodními názvy Acnevac, Candivac, Dentivac Plus, Urivac a Olimunovac.

Výběrové řízení na dodávku ERP systému vyhlásila Bioveta v roce 2012 a následně obdržela nabídky od většiny dodavatelů lokálních i světových ERP systémů v České republice různé velikosti, funkcionality a zaměření. Selekci prováděla komise Biovety na základě odborných kritérií, která pro tento účel stanovila. Komise hodnotila funkcionalitu ERP v odvětví farmacie, zkušenosti dodavatele, realizované projekty, stabilitu dodavatele i nabízeného řešení a neméně podstatné byly praktické prezentace a ukázky jednotlivých dodavatelů. Požadovaná kritéria nejlépe splnila společnost Minerva s ERP systémem QAD.

„Ve farmaceutickém průmyslu jsou přísné normy, které musí výroba, sledování a expedice přípravků dodržovat.“, vysvětluje Ing. Petr Vinklárek, finanční ředitel společnosti Bioveta, „Systém musí komunikovat s dalšími technologiemi, se kterými pracujeme.“ A dodává: „od nového podnikového systému si primárně slibujeme lepší možnost plánování výroby a lepší přehled o stavu podniku.“

Vítězné řešení podnikového informačního systému pro Biovetu zahrnuje ERP QAD s podporou validace informačního systému, propojení na laboratorní systém LIMS, B2B portál, Minerva bude integrovat QAD na výrobní technologie a provádět jejich monitoring. Automatický sběr dat pomocí čárových kódů zabezpečí rychlý a bezchybný pohyb materiálu a produktů uvnitř podniku i v expedici. V dodávce ERP QAD je obsažen modul CRM a v neposlední řadě ve farmaceutickém odvětví nezbytné řízení šarží.    

Společnost Minerva je výhradním poskytovatelem podnikových aplikací firmy QAD v ČR a SR a působí také jako distributor QAD ve východní Evropě

příloha_ovladnete_sva_data

Více informací naleznete na www.minerva-is.eu.  

 

Byl pro vás článek přínosný?