Hlavní navigace

Profimed bude řídit distribuční sklad na Zličíně s DCIx WMS

11. 3. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Aimtec
Společnost Aimtec zahájila projekt nasazení WMS systému ve firmě Profimed.

Společnost Profimed zabývající se dovozem a prodejem pomůcek ústní hygieny a kosmetiky bude pro řízení svého skladu v Praze – Zličíně využívat informační systém DCIx WMS od firmy Aimtec. Centrální distribuční sklad zásobuje drogistické řetězce, lékárenské velkoobchody a rovněž pobočky v zahraničí. Hlavním cílem projektu je zrychlit vychystávání a snížit případné chyby vznikající při skladových aktivitách.

Tříúrovňové balení

Nový logistický systém DCIx WMS umožní řídit procesy od příjmu a následného polepu příchozích palet etiketami přes naskladnění na pozice do regálového skladu, případné přeskladnění až po konečné vyskladnění zboží podle pravidel FIFO/FEFO. Zásadním požadavkem na systém byla schopnost vedení tříúrovňového balení. Pro přehlednost ve skladu je každá manipulační jednotka označena etiketou. První úroveň představuje paleta s etiketou, na které jsou umístěny označené kartony. V kartonu jsou další homogenní krabičky se zbožím, které mají samostatný čárový kód. DCIx WMS eviduje šarži a exspiraci pro jednotlivé krabičky zboží.

„Během prvotní analýzy jsme si ověřili, že společnost Aimtec bude schopna profesionálně řešit a rychle reagovat na naše požadavky. Rozhodující byl ten fakt, že pokryje všechny logistické procesy spojené s tříúrovňovým balením,“ dodává k projektu Alexandra Kala, CEO společnosti Profimed.
DCIx WMS bude integrován na stávající informační systém ABRA. Součástí projektu bude také dodávka serveru a přesunutí nového WMS do virtuálního prostředí.

Přínosy DCIx WMS pro Profimed

příloha_ovladnete_sva_data

Hlavním přínosem systému DCIx WMS je zrychlení a zkvalitnění práce zaměstnanců skladu, eliminace tištěných dokumentů, čímž dochází ke snížení chyb a zpřehlednění příjmu zboží. V první fázi, která se uskutečnila v posledním čtvrtletí roku 2014, proběhla nejdříve analýza procesů. Projekt implementace informačního systému DCIx WMS byl zahájen v lednu 2015. S uvedením do ostrého provozu se počítá na konci března téhož roku.

Zdroj: Aimtec, s.r.o.

Byl pro vás článek přínosný?