Hlavní navigace

Veeam Backup Cloud Edition

7. 3. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Řešení společnosti Veeam Software poskytuje malým a středně velkým podnikům alternativu k úložišti pro páskové a externí zálohování. Automaticky kopíruje zálohy virtuálních počítačů VMware nebo Hyper-V do kteréhokoli cloudových úložišť z 15 poskytovatelů.

Software Veeam Backup Cloud Edition podporuje 15 hlavních veřejných cloudových úložišť, včetně platforem Windows Azure, Amazon S3, Amazon Glacier, Rackspace a HP Cloud (a rovněž další cloudová úložiště založená na platformě OpenStack).

Mezi hlavní výhody řešení patří výkon, snadné použití a cenová dostupnost. Kopírování místních záloh do cloudu probíhá automaticky na základě stanoveného plánu. Zálohy jsou komprimované, deduplikované a chráněné pomocí až 256bitového šifrování AES. E-mailové reporty informují tým IT o zkopírovaných zálohách. Lze stanovit odhadované náklady na cloud a nastavení limitů v GB nebo dolarech. Dále lze plánovat využití šířky pásma v reálném čase a plánovat limity využití tak, aby byla zajištěna dostupnost během pracovní doby.
Pro nastavení fungování není třeba znát rozhraní API cloudového úložišťě. Stačí jen přihlašovací údaje vybraného cloudu zadat do softwaru Cloud Edition.
Licence je založena na ročním předplatném.

Podle Ratmira Timasheva, prezidenta a výkonného ředitele Veeam Software nyní malé a střední podniky získají: "cenově nenáročnou a jednoduchou alternativu k páskovému zálohování a k založení úložiště pro externí zálohy. Veeam Backup Cloud Edition umožňuje týmu IT rychle nastavit plánované kopírování do vybraného veřejného cloudu, a o zbytek se software postará sám. Pravidelné sestavy a upozornění pak správce informují o nákladech a stavu zálohování.“

Společnost Veeam Software vyvíjí řešení pro zálohování VMware, zálohování Windows Server Hyper-V a správu virtualizace. Produkty Veeam Backup & Replication patří mezi řešení pro zálohování virtuálních počítačů, Veeam ONE je řešení pro monitorování v reálném čase, optimalizaci zdrojů a tvorbu reportů k aplikacím VMware a Windows Server Hyper-V. Produkty Veeam Management Pack (MP) a Smart Plug-in (SPI) rozšiřují sledování v rámci podniku na prostředí VMware prostřednictvím produktů Microsoft System Center a HP Operations Manager.
Společnost Veeam nabízí také bezplatné nástroje pro virtualizaci.
Další informace najdete na webové stránce na adrese: www.veeam.com/cz/.

Byl pro vás článek přínosný?