Hlavní navigace

Veeam Backup & Replication, verze 7, s integrovanou akcelerací WAN

23. 5. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: IDG
Společnost Veeam Software, poskytovatel řešení správy zálohování, replikace a virtualizace pro VMware vSphere a Microsoft Hyper-V, dne 20. května 2013 informovala o svém produktu Veeam Backup & Replication, verze 7.

Veeam Backup & Replication, verze 7, zvyšuje kvalitu moderní ochrany dat (Modern Data Protection), a to především díky dvěma hlavním novinkám: integrované akceleraci WAN a zálohám ze snapshotů úložiště.

Integrovaná akcelerace WAN, vyvinutá společností Veeam a optimalizovaná především pro zálohování pomocí produktů Veeam, kopíruje data do vzdáleného umístění až 50krát rychleji než je běžné při kopírování souborů. Odstraňuje se tak potřeba nakupovat a nasazovat obecná zařízení pro akceleraci WAN či pořizovat rychlejší linku pro vzdálené zálohování.

Druhá průlomová novinka, záloha ze snapshotů úložiště, byla vyvinuta ve spolupráci se společností HP. S úložišti HP StoreVirtual VSA, HP StoreVirtual (LeftHand, P4000) a HP StoreServ (3PAR) pomáhá výrazně zlepšit cíle bodů obnovení (RPO) a do značné míry snížit nároky na virtuální infrastrukturu. Správci IT proto mohou zálohovat během dne kdykoli potřebují, a to i u velmi vytížených virtuálních počítačů.

Veeam Backup & Replication, verze 7, obsahuje dalších sedm zásadních funkcí a více než 50 dalších rozšíření a vylepšení. Jsou to např. Veeam Explorer pro Microsoft SharePoint, integrace softwaru VMware vCloud Director, automatické obnovení virtuálních počítačů a souborů hostů nebo nativní podpora pásky.

Robert Amatruda, Research Director Data Protection and Recovery z analytické společnosti IDC uvedl, že „Ochrana neustále se zvyšujícího množství dat ve virtuálních datových centrech má v jakékoli IT organizaci vysokou prioritu. Veeam Backup & Replication, verze 7, poskytuje IT odborníkům komplexní sadu nových nástrojů pro zabezpečení dat v prostředích VMware a Hyper-V.”

Nová edice Enterprise Plus
Společnost Veeam nabízí několik možností jak uspokojit konkrétní potřeby i rozpočet na ochranu dat svých zákazníků. Kromě edicí Free, Standard a Enterprise produktu Veeam Backup & Replication, vytvořila novou edici Enterprise Plus, která obsahuje dvě zmíněné zásadní novinky produktu Veeam Backup & Replication, verze 7: tedy integrovanou akceleraci WAN a zálohy ze snapshotů úložiště.

příloha_ovladnete_sva_data

Společnost Veeam navíc nabízí stávajícím zákazníkům s edicí Enterprise a těm, kteří si tuto edici zakoupí nebo na ni upgradují do 1. července 2013, bezplatný upgrade na edici Enterprise Plus (nejpozději do 1. listopadu 2013).

Dostupnost a ceny: Produkt Veeam Backup & Replication, verze 7, bude dostupný ve třetím čtvrtletí 2013. Cena pro EMEA bude pro edici Standard – 620 EUR/soket, Enterprise – 1 000 EUR/soket a pro Enterprise Plus – 1 600 EUR/soket. Edice Veeam Backup Free bude i nadále dostupná bezplatně na webu.

Byl pro vás článek přínosný?