Hlavní navigace

Reportáž: Konference VeeamON 2019 aneb Veeam překročil miliardu

30. 5. 2019
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: Veeam
Zálohovací a obnovovací řešení Veeamu používá už přes 350 000 zákazníků. Na miamské konferenci VeeamON 2019 společnost Veeam odhalila, jak podpoří své postavení lídra ve sféře cloudové správy dat a otevře novou kapitolu svého úspěšného příběhu.

„Veeam vytvořil zálohovací trh pro prostředí VMware a v poslední dekádě mu také vévodí. Považuji to za první dějství hry s názvem Veeam a jsem potěšen, že jsme v něm pokořili hranici jedné miliardy dolarů,“ řekl Ratmir Timashev, spoluzakladatel a výkonný viceprezident pro prodej a marketing společnosti Veeam.

„Nicméně, v současnosti se trh mění. Zálohování stále hraje kritickou roli, ale zákazníci nyní budují hybridní cloudy na platformách AWS, Azure, IBM a Google a potřebují více než jen zálohy. Abychom v tomto dynamickém prostředí uspěli, musí se Veeam přizpůsobit.”

Již více než deset let Veeam dodává řešení pro zálohování, obnovu a replikace. V počátcích se společnost zaměřovala na serverovou virtualizaci pro prostředí VMware, v posledních letech ale rozšířila nabídku o integraci s mnoha hypervizory, fyzickými servery a koncovými body, společně s veřejnými úlohami a službami SaaS (software jako služba), a v partnerské spolupráci s dodavateli cloudu, úložišť, serverů, HCI a aplikací poskytuje platformu pro správu cloudových dat na trhu.

Teď pro Veeam začíná druhé dějství existence. V lednu firma uvedla platformu Veeam Availability Suite 9.5 Update 4, která přináší nové funkce pro snadnou migraci a mobilitu cloudu, cloudově nativní zálohování, cenově výhodné uchovávání dat, přenosné licencování s přípravou pro cloud, zvýšené zabezpečení, správu dat a řešení, která usnadní poskytovatelům služeb dodávat na trh služby postavené na technologiích Veeam.

Společnost Veeam rovněž oznámila nový program with Veeam, v jehož rámci uzavírá partnerství s předními dodavateli podnikových úložišť a hyperkonvergované infrastruktury (HCI), aby společně poskytli zákazníkům komplexní sekundární úložná řešení kombinující software Veeam s prvotřídními úložišti, hardwarem pro hyperkonvergovanou infrastrukturu a sadami pro správu. Řešení již bylo představeno v rámci technologií Nutanix a ExaGrid.

„Od prvního dne jsme se zaměřovali na partnerství, abychom mohli zákazníkům přinášet hodnotná řešení. V rámci spolupráce s partnery v oblasti úložišť a cloudu dáváme zákazníkům všech velikostí možnost volby, flexibilitu a přidanou hodnotu. Nový program with Veeam je zhmotněním tohoto přístupu a uvedená strategie nám pomůže ještě více upevnit pozici lídra v této oblasti,“ dodal Timashev.

Firma nezapomněla samozřejmě ani pochválit své partnery, jejich prostřednictvím prodáváme produkty zákazníkům. Jak nám řekl viceprezident společnosti pro partnery James Mundl, partneři jsou pro rozvoj společnosti klíčoví:

„Zcela určitě neplánuji změnu v prodejním byznysu, že bychom opustili partnerský model prodeje. A to není kvůli tomu, že by se nám zvedly náklady, ale protože je to prostě efektivnější a partneři pomáhají přidávat našim řešením další hodnotu, které bychom bez nich nedosáhli.“

Navíc je možné, že se Česko, respektive Praha ještě posune na žebříčku důležitosti pro Veeam. Praha by se totiž mohla výhledově stát i centrem obchodu, protože může následovat rozvoj vývojového centra, které v Praze buduje Veeam a kde najde práci až 500 vývojářů. Ostatně, v Praze se Veeamu daří, jak potvrzuje šéf Veeamu nejen pro Česko, ale celý region střední a východní Evropy Martin Štětka:

„Loni jsme zaznamenali 26% meziroční nárůst celkových tržeb. Nejvíce se nám daří v oblasti cloudu, kde nám příjmy vzrostly meziročně o 37 %. V růstu nám pomáhá i více než 420 klasických ProPartnerů.“

příloha_ovladnete_sva_data

Martin Štětka, který věří, že v dalším rozvoji pomůže na českém trhu zejména inovovaná verze orchestračního nástroje pro střední a velké společnosti Veeam Availability Orchestrator, která adresuje problematiku vytváření, testovaní a dokumentace plánu obnovy po havárii.

Zdroj: IDG Czech Republic

Byl pro vás článek přínosný?